Educació Infantil
Etapa preobligatòria que s’imparteix als infants de 3 a 6 anys (segon cicle o primer ensenyament).
S’organitza d’acord amb els principis d’educació comuna, inclusiva i coeducadora. Fa una atenció especial a la diversitat dels infants, a la detecció precoç de les necessitats educatives específiques, a la intervenció en les dificultats de desenvolupament tan bon punt es detecten i a la cooperació estreta entre el centre i les famílies.
La finalitat de l’educació infantil és contribuir al desenvolupament emocional i afectiu, físic i motor, social i cognitiu dels infants, proporcionant-los un clima i un entorn de confiança on se sentin acollits per créixer i aprendre.
Organització
Tenim tres cursos amb doble línia: I-3, I-4 i I-5.
Horari
dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 i de 15:00 a 17:00.
Servei d’acollida matinalde 8:00 a 9:00.
Hi ha servei de casal durant el període de vacances.
Menjador amb cuina pròpia de 13:00 a 15:00
Activitat docent
EMAT (I4 i I5)
Treballem un programa d’aprenentatge de les matemàtiques basat en el joc que ensenya als nens destreses i habilitats bàsiques dels diferents aspectes matemàtics: numeració, raonament lògic, percepció visual, orientació espacial, geometria i mesura.
Dia a dia proposem una gran varietat de jocs i activitats manipulatives per mitjà de les quals els nens experimenten i aprenen a agrupar, identificar i completar sèries, a discriminar nocions espacials o a reconèixer i identificar formes geomètriques.
LLENGUA ANGLESA
Iniciem l’aprenentatge de la llengua anglesa a partir d’I3. L’objectiu és apropar els nens a una llengua estrangera, fomentar l’actitud de respecte per la diversitat cultural i l’interès per l’enriquiment del repertori lingüístic.
NATACIÓ
La Natació és una activitat esportiva i obligatòria dins de l’horari escolar.
RUTINES DE PENSAMENT
Les rutines de pensament són activitats estructurades que ajuden a desenvolupar habilitats cognitives en els nens.
Les apliquem de manera sistemàtica a cada situació d’aprenentatge que es desenvolupa a l’aula i utilitzem organitzadors gràfics per a plasmar les idees i els pensaments.
RACONS DE JOC SIMBÒLIC
Els racons de joc simbòlic presenten situacions lúdiques i creatives viscudes pels infants, que permeten treballar la llengua oral de forma contextualitzada i funcional, ja que reprodueixen situacions d’interacció de la vida real.
AMBIENTS D’APRENENTATGE
Els ambients són diferents espais d’aprenentatge, de relació i comunicació on, a partir de diferents propostes els infants poden actuar, observar, experimentar, construir, inventar, imaginar, compartir, relacionar-se, emocionar-se i interactuar amb els altres.
TALLER D’EXPRESSIÓ
L’expressió corporal és una eina fonamental en Educació Infantil, ja que permet els nens explorar i comprendre el seu propi cos, així com també expressar les seves emocions i sentiments de forma creativa i lliure. a través de l’expressió corporal, els alumnes poden desenvolupar la imaginació, la capacitat de comunicar-se i la seva autoestima.
PROJECTES I SITUACIONS D’APRENENTATGE
Treballem per projectes de manera globalitzada. És una metodologia que es basa a oferir canals que puguin ajudar els nens i les nenes a pensar per ells mateixos, a investigar, a aprendre a aprendre i a aconseguir un aprenentatge significatiu.
Plantegem també situacions d’aprenentatge i experiències que parteixen d’un context i suposen un repte per a l’infant que aprèn. Aquest repte sorgeix d’un interès plantejat pels nens, una pregunta, un problema, l’observació d’un fenomen, una informació de l’entorn proper o de la societat que els cridi l’atenció, una recerca, una necessitat plantejada per un agent extern al grup…, situat en un context
Comunicació amb les famílies
Tracte proper i contacte diari a l’entrada i la sortida.
Reunions generals a començament de curs. Reunió final a I5.
Informes d’avaluació: Al llarg del curs, lliurem dos informes personalitzats a les famílies on expliquem l’adaptació al col·legi, i el grau d’assoliment dels objectius en les diferents àrees i amb informació de cada alumne/a en l’àmbit escolar.
Entrevistes personals amb les famílies. El contacte entre la família i tutoria ha de ser habitual i sempre que es requereixi. Amb aquest objectiu, establim tantes entrevistes com calguin al llarg del curs. Un altre element que afavoreix aquesta relació és la plataforma digital Alexia.